زیست آنلاین: در یادداشت نخستِ «چکیدهای از تاریخِ توسعه» روند توسعه در دوران پهلوی اوّل مرور شد. در یادداشتِ پیشِ رو از چند و چونِ برنامههای توسعهی اول تا سوّم خواهیم گفت.
اهمیت منابع آب شیرین و تاسیسات زیربنایی آبی برای سلامت جوامع انسانی، طبیعی و اقتصادی موجب شده است که این منابع از عمده ترین اهداف حملات تروریستی به شمار روند. احتمال حمله تروریستی به این منابع همواره وجود داشته و حمله به منابع آب آشامیدنی سابقه ای طولانی در تاریخ دارد.
زیست آنلاین: اروپا، در آموزشهای خود به مسئله آب در ابعاد گوناگون پرداخته است: منشأ درگیری های بین المللی، مانع توسعه و پیشرفت، ابزار سلطه جویی، کانون نابرابریهای گوناگون، حقوق بشر و ...
آثار آلودگی هوا، اعم از هر نوع آلاینده ای همچون صنایع، خودرو، گرد و غبار منحصر به یک نقطه نبوده و پس از ورود به جو می تواند تأثیرات فرامرزی داشته باشد.
علیرغم اینکه ایران، کشوری خشک و نیمه خشک است و با محدویت منابع آب و توزیع غیرمتوازن زمانی و مکانی بارشها دستوپنجه نرم میکند اما روزهای آفتابی زیاد و تونلهای باد قابل ملاحظهای دارد؛ به طوری که براساس مطالعات انجام شده، حداقل ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه بادی در ایران شناسایی شده است که همین رقم حدود نیمی از اوج بار را تأمین میکند.
خشکی و کم آبی در بسیاري از نقاط کشور ما یک واقعیت اکولوژیک محسوب می شود. نیاکان ما از شرایط محیطی و امکانات موجود خود به بهترین وجه استفاده می کردند.آنان با درایت تحسین برانگیزي، از این محیط خشک طبیعی به طرز مناسبی بهره می گرفتند و باغ هاي سرسبز و رویایی به وجود می آوردند و با تخصیص منابع آبی، سطوح وسیعی را به زیر کشت می بردند. آنان همچنین آب شرب بسیاري ...
زیست آنلاین: منظور از توسعه، برنامه ریزی زمان مند (کوتاه مدت، میان مدت، درازمدت) و مجموعه فعالیت هایی است که به واسطهی حمایت دولت و اجماعِ نظرات کارشناسانه و همکاریِ نهادهای صنفی ممکن می شود و هدف از آن افزایش رشد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، صادرات، درآمدِ سرانه، و کاهشِ تورم، نرخ بیکاری، بی سوادی و ... طیِ مدّتی معیّن و پیش بینیشده است....
در حال حاضر کل سیستم جهانی تحتفشار است و باید از ایجاد تعادل دوباره در این سیستم اطمینان حاصل کنیم. این ایجاد تعادل، امکانپذیر است و ما در ابتدا باید میزان نابرابری فعلی جهانی را در نظر بگیریم. چهار دلیل وجود دارد که چرا سیستم فعلی کنترل خارجشده است.
وزیر نیرو - معتقد است که بسیاری از عرصهها از جمله آب، نسخهای در سطح ملی ندارد اما واقعیت این است که کارنامه ما در مقایسه با هدف طرح تعادلبخشی به آبهای زیرزمینی و انتظارات موفق نبوده است لذا اگر بخواهیم مساله آب در کشور سامان یابد، تردید نکنید که استانها باید نقش و سهم بیشتری داشته باشند.
به نظر می رسد در چنین شرایطی استفاده مجدد از پساب ها و جمع آوری باران، می تواند یکی از راه های غلبه بر مشکل کم آبی در تأمین آب مورد نیاز جهت مصارف گوناگون باشد.
آب مورد نیاز در سطح ۱۹ روستای تهران، ۶۷ هزار نفر از روستائیان اصفهان و ۳۳۳ میلیون مترمکعب آب در شهرها و صنایع در استان خراسان همزمان با دهه فجر، تامین می شود.
در سالهای پس از انقلاب و افزایش دیدگاه استقلال و خود کفایی به ویژه در زمینه کشاورزی، میزان استفاده از منابع زیرزمینی آب به بالاترین حد خود رسید. این مسئله با دوره خشکسالی و کاهش بارشها مصادف شد و حفر بی رویه چاهها ضربه های جبران ناپذیری به منابع وارد ساخت.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، وجود سدها را در بحث مهندسی رودخانه بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: یکی از پارامترهایی که در مقوله مهندسی رودخانه اهمیت بالایی دارد، مباحث مرتبط با سدهای کشور است.
زیست آنلاین: آلودگی آب یکی از چالشها و بحران های اصلی آب است که باعث شده است که منابع موجود آب هم به دلیل آلوده بودن قابل بهره برداری نباشد. جنبه کیفیت آب در مقابل کمیت آب و مسئله کمیابی آب در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این در صورتی است که آب زمانی قابل استفاده است که موجود باشد و سالم، تمیز و با کیفیت باشد. پس کیفیت روی دیگر موجودی آب است....
معاون مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو میگوید که در همه جای دنیا به مساله واقعی شدن قیمت آب توجه شده و به همین دلیل لازم است که در ایران نیز این موضوع مورد توجه قرار گیرد و آب بهعنوان یک ماده کمیاب، مورد اهمیت تمام مشترکان واقع شود.
با توجه به اینکه هرکدام از سیستم های تصفیه دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، و آب نیز، جنبه بسیار مهمی در زندگی روزانه ما دارد، لزوم مقایسه هر یک از روش های تصفیه با یکدیگر احساس می شود.